Friday, April 15, 2011

Road Trip wiv Kids - the happy time part plak


Tiga beranak driving dr Johor ke Melaka
Salam,
Since dad had business to attend to, we all decided we had our own trip. We drove along the highway and some old beat up road following the crazy GPS taking us for a wild goose chase. Mmg nervous jugak travel jaoh juz the 3 of us.... but tawakkal sajala... Kita kena independent woman! So dr Joh*r to M'cca la aku drive berbekalkan twisties, apple and susu Dum3x. Budak2 was well behaved...


Then... akhirnya sampai la Hotel E tu setelah 3 kali buat tawaf
Bathrobe emblem hotel
 cari jalan masok. Geram betoi... dah la kol 1.30pm dah. Budak masok jer lobby dah buat perangai perak. Seronok main echo jerit2 plak dlm lobby, aku tebalkan muka jer, check in masok. Masok bilik.... haaaaaa... punya la depa suka. Aku pon tak paham apa yg seronok bilik hotel ni, semua suis and closet nak ditekan, bukak investigate. But I like decor baru business class depa.... buleh tiru buat inspirasi umah aku nih. My SOHO room...
Then, of coz they were so thrilled ngan channel Disney A5tro ... Umah kami mana ada channel tu.... so layan sakan!
Budok2 excited, 1st time dudok hotel

Dah pueh depa porak peranda bilik hotel, lapaq kan... Order ler room servis... dah lama tak makan hotel food sejak aku berenti kerja IT. Mmmm.... mmg syiok. skali skala... lama2 aku rasa bosan, nak mkn luaq gak.

Activity dlm bilik hotel

Mlm bila daddy balik kerja, kami pon berjalan cari seafood. Hangpa pi la Sg. Duyong.. seafood depa murah and sedap!!
Aku order sepahat/ambalina + lokan+ pari bakaq+sayoq campoq+sotong goreng tpg+ ns lmak 2+ nasi puteh 1+ ayaq 2 = RM57 SAja!!! 5 main laok tuuu! Laok tak sempat amik full pic... ari nak ujan.. so kena speed eating ....no time posing2.....


Makan di Rasa Village, MYDiN Mall pon best.... sedap and murah!! Aku suka la Melaka ni, murah food dia! Parking free lak tu.... Food court mana ko nak cari ayaq less than RM3 for ABC?
Nak blik dahh


6 comments:

-XaXao- said...

amboi bestnye jln.kak linda dpt hadiah lancome rm2000 kan? tahniah!!

Lin Elier said...

Sronok dlm pahit... baca entry earlier pasai nyaris my kids kena kidnap....

ALhamdullilahh... tak sangka boleh termenang dik nunn... thanks!

Naddia said...

oemji!! so u can actually speak malay?? emmm...let me guess..malay isnt ur 1st language r8? and..and..and..u was a foreigner who came here n marry ur current husband and finally become malaysian?

btw..u have julia robert's eyes!

Lin Elier said...

mak aii...naddia... jaohnyaaa imagination mu! biaq betoi dik oii.. perli akak ker nih? :D

shuhada nordin said...

hehhehe..ok apa tu linda..org ingat mu kacukan mat salleh...hehehe...

best nye jalan2 ngan anak2 yang behave mcm ni...mesti happy momment sokmo..yang tragedi ngeri tu takyah ingat la..but berhati2 next time..

linda..jom join contest kami buat..ajak la member2 mu..:)

http://admie-world.blogspot.com/2011/04/little-dreamland-stylista-contest.html

Lin Elier said...

Hi Ada, thanks... nnt kami join and war warkan pada geng2... Mmmuahks!