Thursday, May 26, 2011

APA...!? Tak halal?

Baru aritu, citer pasai famous coffee shop kat kluang tak halal.... now, kedai kek kegemaran ramai plak dikatakan guna produk egg powder & milk powder yg mengandungi DNA babi.. yang kononnya disupply oleh syarikat di link ini ... Aku mengharap ini tidak benar... Apa guna SR ada sijil halal kalo suppliernyer punya sijil halal application kena reject? Alahaiii...... Aritu nyaris nak gi beli SR for my MIL birthday.... but tak jadi... sebenarnya dah lama tak mkn kek di SR.... ada hikmah rupanya.....

Nampak gaya kena cari kedai kek lain ler nampaknya.... but this raises a question.... tentunya ada lagi byk kedai kek di sini yg mungkin have the same supplier for the egg & milk powder yg tak halal ni..... OMG!

Mana nak makan kek ni???

UPDATED : Thanks to JUE, ada info terbaru mengenai issue ini...sila baca di sini...  Aku harap apa yang Eksekutif Halal SR cakap adalah benar. Lega hati cek ooi.... Brapa talam kek SR dah aku dok balun....
And kalo benar ini hanya agenda org MLM nak menjatuhkan biznes org lain dgn cara fitnah, dgn aku sekali terjoin.... isykkkk. Hanya Allah saja tahu niat depa sbenaqnya...

2 comments:

Bitter Sweet said...

SR halal..memula pun aku dpt link tu, tp the next day dpt link yg explain pasal tu..

klu ko nak tau lanjut, ko jengah blog aidid muadib tu

http://aididmuaddib.blogspot.com/2011/05/kfc-dan-secret-recipe-haram-makanlah.html

Lin Elier said...

Thanks babe for the info! Appreciate it a lot!