Tuesday, June 7, 2011

Cantik dan amat menggiurkan

Cantik dan menggiurkan....
Sorry bout the misleading title... but to me, this is very very inviting, luscios, beautiful and slurrp .... yummy!

This is a waffle from Gelare, eCurve, ... ground floor next to Tony Romas....
The 4 point cream is not from the can... you can taste it. The ice cream is heavenly.... and the waffle itself is perfectly done... u can taste the milk, egg as good as homemade freshly baked... not pre-mix crap out of the box, just add water. Although the price is rm17.90...(blom masok tax lagi) is worth every single darn bite....
Therefore, usually I am particular about pricing, but this is an exception.
Tambah plak ngan hot latte.... mmmmm.... perfect.

9 comments:

Raden said...

Rm 17++ for a waffle? aarrghh..i think it's quite expensive 4 a waffle. even though u did mentioned bout da taste..but..orang susah cam sy xmngkin beli kot..hehe

Lin Elier said...

Saya pon bukan org senang... cukop2 aja....
Cerita sebenarnya, dah dudok cantik kat meja. Then, baru perasan harganya yg juga cantik.....
Pikir2, tak pa la, sekali sekala 1 waffle dimakan 4 org..... RM17.90/4=RM4.50
(nak kasi tenang jiwa)

Bitter Sweet said...

linda, klu mcm aku pun skali skala takpe, nasib sedap no..klu tak sedap harus maki bergantang..huhuhu~

nampak pun sedap..besar tak portion dia..tau je la aku n H, klu ko mkn berempat, aku mkn berdua je..hehehe

Lin Elier said...

Uui... Jue,

aku paling pantang kalo food mahai, tapi rasa tak sedap. Mmg sangat nak amok sakan kat situ gaks... Banned terus!

POrtion dia standard size waffle maker ala A&W... sesuai la hang pa makan berduaan... romantik gitu!

Bitter Sweet said...

tapi tu lah linda, utk food tester mcm kita ni, mn kita tau kedai tu sedap ke tak masa first time makan kan..so nak tak nak, klu mahai tapi tak sedap, next time kem salam je lah..if sedap, even mahai pun insyaallah akan pi lagi ;)

Hazey said...

isskkkkk sgt mengiurkan.. nak pegi check it out la

Lin Elier said...

Jue, apa jadi kat blogger yg kena saman sbb dia condemn restauran kepala ikan kat sabah tu? Tetiba teringat

Sapa terlioq tuuu... nnt amik gamba u ngap itu waffle sambil ingat kat Lin yaa!

shuhada said...

sedap..betul le menggiurkan..next time ke kl nak singgah jugak la..hohoho..:)

Lin Elier said...

Ini tpt kena kasi Lin komisyen ni, free promote waffle deme