Tuesday, January 3, 2012

Update yang tak updated.....

Tiap kali waktu mlm nak tidor, mesti aku dah draft karangan dlm pala... apa nak luah yg terbuku dlm hati, jiwa kat blog aku.... But, akibat byk bende nak ku buat.... maka satu menda pon tak terbuat. But, antara misi 2012 aku is.... nak kerja balik. Anak2 dah nak masok tadika.... Nanti aku melangut kat rumah, sedih pilu sorang2 plak..... Pastu, nnt tertambah adik plak.... So, baik aku cari kerja dekat umah aku nih.... Isi masa terluang.... Kerja makeup2 ni, usually weekend.
Kemudian... aku look forward nak berjalan jaoh.... Maybe France or Rio...... mari la kita kumpoi info & duit utk berjalan.... Kalo ada terjumpa flight murah ke sana, habaq mai kat Lin yer....

Aku sebenarnya sayu.... how my kids will be kat tadika... ada sapa peduli depa makan abis ke tak.... kena buli ke tak.... ada rasa kena pulau ke tak.... you know how it is when we were little..... friendship is everything..... Will they find good frens? Will they be good friends too?

6 comments:

shuhada said...

doakan yang terbaik hari2 untuk anak2..insya allah sentiasa dalam doa ibu n lindungan allah..:).jgn fikir yg takut2..nanti kita yaang tak senang duduk..hehhehhehe...nak keje apa..business gak ke..?

tifa said...

Insyaallah , they all boleh independent . Biasanya depan kita jer depa manja . Bila kita tak ada nak tolong mereka, they boleh buat apa yang kita rasa diorang tak boleh buat .

Bitter Sweet said...

betoi gak noo..aku ni pun boleh risau camne lah adik aku nk pi PLKN nnt, ada kawan ke, adik aku tu lelaki tapi dia bkn jenis suka hang out, byk masa temankan mak aku kat rumah je..tau je la budak lelaki ni, kang klu ada yg jenis momma's boy tu mula lah jadi bahan kutuk atau apa lah kan *sigh

klu mak mak mesti lagi risau kan

Lin Elier said...

Shuhada,
Thanks for the advise. Will try not to think too negatively & pray.

Tifa,
Harapannyer betol la kata you.... Si adik, Lin tak bimbang... si kakak ni saya risau skit... lemah lembik, karang kena buli lak... I hope, she can be indenpendant.

Jue,
baguih adik hang buat menantu nih! Payah nak cari boys yg tak suka kluaq2 ni..... Aku book terus la... heheh.... but, i hope they all can adjust fast & well.....

ManjaIxora said...

huhuhu.. sedey plak baca en3 hang nih.. aku pun, tapi seb bek lah my doter dah dibiasakan ke nursery.. secara tak langsung dia tau macam mana nak berkawan.. tp alih2 bila amik dia ptg tuh tgk main sensorang gak.. kadang2 jer dia main ngan kawan2 dia..

nak buat camner, redha n tabahkan hati.. Insya Allah semuanyer ok..

Lin Elier said...

Maz, aku ni berbelah bagi.... nak kerja... tapi on the other hand lagi la aku dok rasa bersalah nak tinggal budak berdua ni full day kat nursery/school.