Thursday, November 18, 2010

Botox & Plastic Temptations

Sambil2 ilang boring, I dok surfing pasai artist..... my favorite artist (rupa semata bukan lakonan ya) is Angelina Jolie, Nicole Kidman & Megan Fox... then terjumpa la few pics yang mengingatkan saya pada insiden yang berlaku masa buat matrikulation kat P. Pinang bertahon2 dulu....

Tgh dok syiok shopping kat BJ komplex... tetiba ada this Chinese woman approached me & slipped a brochure into my hand.... pelik nya... then when I saw the brochure, baru paham.... iklan untuk besarkan breast.... Then she looked at me, and said " Bibir pon kami buleh buat for you, mari la masok..."

Terkejot jap. WOW.... kecik benor breast gue sampai org approach cam ni skali!!
Teros I said thank you, but takot la... & quickly lariiiiii!

As a women, speaking for myself of course... whenever I look into d mirror, there's always sumthing I wished I could changed. My 20 sen nasi lemak...... yg masih tak besar2 walau 2 anak..... my lips yg almost non existent.... my huge nose.... byk la... d list goes on and on.

MMg kadangkala sangat tempted nak buat augmentation & cuba ubah apa yg Allah anugerahkan.... I won't deny that....

So, untuk menghilangkan perasaan itu.... I would look at pictures of people who were beautiful before they even repaired their face and compared what they had to live with now after the 'changes'... REMINDER pada diriku;

Megan Fox Original Face & After A Good Botox & Make Over
Dah cukop cantik kan? But she couldn't help but decided to enhance her lips & cheeks even more.

And now, at age 23... she looks odd & far too 'worked' by her surgeon. I hope she don't turn into Micheal Jackson.

Here is an interesting case where Jocelyn Wildenstein wanted to amik hati hubby yg curang dgn men'cantik'kan muka jadi mcm big cat... Kononnya dia menghabis USD 4 million utk dapatkan muka ngeri ini..... kalo aku, dah mintak duit balik!

BUT, nasib dia baik... ni gambar terbaru 2010 dia, ada surgeon berbakat telah berjaya me'repair muka dia jadi much better. Ini kena kasi tips lebih nih... or gelaran surgeon of d year!


So, in summary... the problem is not with the method of botox or plastic surgery.. it is the human... we just don't know when to stop.... mcm amik dadah plaks... ketagih nak buat lagi... Padahal dah OK dah. There's a term for it... body dysmorphic disorder ... for people yg obsessed with certain part of the body or facial... until jadi depression. Ini la punca they start doing excessive augmentation on their face or body.

Anyway, for now.... I hope I won't join the bandwagon. Cukop la kegilaan aku ngan make up...

2 comments:

CikLilyPutih said...

tak nak lah bebotox. skrg nie pun dah cantik dah.. heheheh

Lin Elier said...

Cik Lily mmg cun, vogue gitu!