Friday, February 25, 2011

Seafood di tepi Pantai Remis

Dah lama tak dinner bersama2 kat luar wiv my parents and sis... So, semenjak depa semua dah pindah pi dok Klang... kita org asyik pergi seafood fest kat Pantai Remis ajer.... kali ni jer baru tringat nak amik foto...
Itu pon tunggang langgang.... Siap demand depa letak balik ketam,sipot supaya aku buleh amik gambar....
There's 3 main eating area... ada food court style, ada gerai tepi jalanlantai simen satu, then another one, cam cafe tepi pantai warna kuneng.... yang last ni tpt aku suka pergi...

Walaupon servissucks.... lembab, lambat.... but I like d food... & ambience sepoi2 bahasa rasa macam makan dinner kat pulau ajer.... Dekat giler ngan gigi air....

So apa menariknak order? Sini mesti la order mentarang..... yg aku pernah makan sedap is mentarang goreng celup tepong, mentarang goreng pedas..... Then, lokan.... lokan stim halia, lokan 3 rasa.....
Yang lain tu biasa la...kan, ketam, kerang, ikan, lala, belitong, sotong..... Sini, kerang dia smua saiz XL.... pulun la sampai kenyang....

If u datang earlier, say kol 3-5ptg, sempat la beli fresh seafood kat pasar dia, tepi pantai tu... I tell you, fresh oyster murah2.... pelbagai species sipot yang tak pernah kita lihat.... Bawak la cool box eh...

How to go? Hala pi Kapar.... then pakai ler GPS...
Sea & Seas of Shell.....

From left: Ketam Stim, Lokan 3 rasa, Mentarang & Sotong Goreng Tepong
 
Ada gaya dak?

3 comments:

mizz.jul said...

gamba2 seafood tu nampak besh tp apakan daya aku allergic..haish..btw, u'r daughter pandai posing ek? cam mak dia :-)

Lin Elier said...

Tu yg posing sakan tu, bukan mine.. anak kakak aku no.2
Seafood allergic, ade obat kannnn...
hhehehehhe

Anonymous said...

Pakai gps hang kata tapi apa coordinates nya?