Tuesday, November 1, 2011

New Chapter... New Place

Assalamualaikum.

Happy days ahead my dear readers....

With so many things running thru my head these past few weeks.. unable to type them down bcoz my lappie is still in the ICU...(am using an old one, which may quit on me anytime) ... I think I'll begin with thanking Allah, God almighty for all the rezeki he has bestowed on me and family... indeed he is Maha Pengasihani and Penyayang.

All the tension, fening2 kepala has passed... gadoh2 manja.... ngeheheh...

Previously living in an apartment, we have friendly and not friendly banter over everything... from spoon to cooking to garbage sorting, garbage throwing......
Can you imagine the magnitude of disagreements when we masok into a bigger place??

Mak aii... lagi byk benda nak debate..... Aku really nak tergelak teringat pasai pilih warna cat umah.... Hishh.... Nippon buat sale 20% off aritu kan.... Amik la kesempatan..... Aku agak dlm 50 kali kot debate panas pasai warna..... Hahahahah....

Takpa la.... But, korang next time nak pilih warna, careful... ada warna tak sama langsong seperti dlm katalog..... ada yg Tergelap, ada yg Tercerah....

TERnganga kami tiap kali bukok tin cat...

"Ehh, ini ke kaler yg 40 kali pikiaq nak beli tuu?! Mcm kaler taik baby jerrrr"

Apa pon, cuba bersabaq.

Maksod aku, umah tu bukan kita sorang jer dudok kan.... ada dua perspective, ada dua preference yg berbeza..... So, mesti ler kena meet somewhere in between... try to merge your ideas, or choose sections....

Kalo dapat laki satu pala, tak kisah hangpa hias satu rumah dari lanttai ke siling ke laman dgn bunga ros... then suka la korang kannn... Aku tgk kat magazine mak aku, ada rumah family ni, dr carpet, wallpaper ke, sofa, almari, pinggan mangkok, langsir... SMUANYA corak english rose!! Depa punya suka la kan.....

But pada mata aku.. serabotnyer.... fenin weih. I mean, I LOVE roses.... sangat suka tgk.... but I'm not gonna put it everywhere in the house. Suka tengok di rumah orang, tak bermakna suka di rumah sendiri....

I mean, aku suka menda antik, klasik.... but it don't mean I'm gonna make my house jadi mcm mini museum plak kan..... Or, if aku suka pokok2, bunga2.... takdo la aku nak hias satu rumah mcm botanical garden.....

I just like a BIT of everything..... So, ada part giler2... ada part serius ..... Simple pon ader, complex pon ader.....

Hubby aku has 'generally' good taste.... Cuma..... yer la... Kita manusia yg berbeza.....
Aku realize lately, VERY VERY different. HAHA...

Nonetheless, I am VERY happy with the current outcome... Simple and happy.... With his suggestions, ada yang agak bernas.... Am glad. Kadang2 sebagai seorang pompuan yg agak 'strongheaded'.... rasa aku aja yg betolll..... sesekali kena la dgr ckp/pendapat org lain....

Tambah pulak aku ni Aries (alasan!!)

Nnt aku kasi sneak peak.... bila aku jumpa mana aku packing cable wayar camera aku..... :P

4 comments:

mindafreak said...

house welcoming partay please :)

Lin Elier said...

Heheh...ingat nak wat time raya haji... but need to go bck Kuantan.... So, postponed la party buih kak Lin ni.... Eitherway, you are most welcomed to come lepak here....

Hazey said...

congrats for the chapter.. tak sabar nak sneak peek...

Lin Elier said...

thanx babe..;) tak da la grand bebenor.. atas budget paling cipot ajer....