Sunday, August 7, 2011

Masak Lemak Timun & Ayam or Ketam




Aku minat gila masak lemak... tak kisah apa inti dia... rebung ker, nangka ker, daging bakar, ketam, pucuk ubi, pucuk paku, ayam, timun... (except apa jenis ikan)... apa lagi... jantung pisang.... uihhh... sedapnyaaa!!.... Apa lagi masak lemak ada? Perot aku tak suka....
Share ngan aku, apa lg msk lemak ada ya?...

so, kalo nak tapaw food for me, pastikan ada msk lemok yaaa...
Ini mmg all time faveret aku.... tambah pula dgn cili api kampung.... Ada few category msk lmk nih... ada minang style, ada cili api kampong style..... ada yg puteh, no kunyit..... Ada yg tak guna bwg merah, ada yg campor daun limo purut, ada tarok cili merah..... smlm aku bantai tarok btg kantan, belen kerabu pegaga.... heheheh.... kalo my mom tahu mesti bising... melanggar ator adat masak lemok nihh!.... But aku suka buat fusion, campor2..... asal not so crazy.....tastes good.

What's your old time faveret food?

2 comments:

shuhada said...

kalo masak2 lemak ni..kami suka ketam masak lemak la..so yummy hasil air tangan mak..hasil air tangan sendiri rasa biasa aje..hehhehe...

Lin Elier said...

heheh.... haah.. ketam lemak kuah dia spesel skit, rasa manis ketam tu... mmmmmmm!!! satu lagi, is lala lemak cili api! Uiisyyy... sedapppp!