Thursday, July 22, 2010

Kuning + rose pink = bughok giller

Ini la dia kisah bila gatai tangan... mende dok elok2 ... jadi bughok.... Ari tu ada lebihan buah strawberry dr buat smoothie, so nak abiskan.. I decided nak buat strawberry custard.. Simple2 aje, no crust... just letak dlm gelas Pie Rat from my previous post... taboq digestive biskot on top kasi crunchy. So, dok elok2 masak custard tu... tangan aku mula gatai nak experiment dgn food coloring beli 'rose pink' yg br beli... Apa lagi buboh la.... then .. OMG! Kluor kaler yg paling tak menyelerakan langsong.... Laki aku balik tgk pon, semacam jer muka dia... (tp dia tak kata apa2... takot aku sedih, mogok plak)..
Anyways, no .. x dapat nak uplod gambo yg sungguh mengerikan itu....coz dah abis mkn. Just to paint you a pic.... imagine Kuning + rose pink = Meroh cerelanggg... hudoh sepang!

Moral... jangan la tambah food coloring... bukan ada vitamin pon.
Pic is just for illustration purpose.

2 comments:

Bitter Sweet said...

alaaaaa..kalau lah ko cepat2 snap lepas dah siap tu kan best..teringin gak nak tgk..

lama dah tak dgr words huduh sepang :D

Lin Elier said...

aku ni slalu kalut2 masak, gelabah nak makan dulu... after dat baru tringat, allaa.... tak ingat snap gambaq lagi..