Thursday, September 9, 2010

Esok Raya cekk oii!

Sat jer no.

Dah nak raya. Aku baru rasa bahang raya whenever my mom start kalot beli kantan, serai, ikan parang, kopek isi ikan rebus nak buat laksa Penang.

For my kids yang masih kecik, takder pon baju raya ke apa... baju kurung masih elok sebb pakai on special occasion ajer. But utuk saja kasi depa thrill, as I had when I was little.... Aku kasi diaorang parade baju 'raya' deme depan bapak deme. Baru la eksaited maaa!! Kalo aku dulu, baju raya and kasot raya tu thrill and event of the year you! And of course, sessi make up! Family aku ramai girls... umah arwah nenek aku plak ada satu cermin muka bulat kecik and satu cermin almari grobok yg dak kulat2... haaa, berebut2 ler nak tonyoh muka sekoq2.... I miss those days. Nnt aku upload one of those group fotos ya.

Anyways, td mlm I just had a really gud news, the whole family from my side as well as my beloved in laws akan beraya together di KL. Wow, gempak gittew... and paling best, no travelling berjam2 di PLUS highway..... but i'll miss my cousins belah Aloq Staq though.

Lastly, tujuan asal post ni is to wish all my friends & cool readers of my humble blog... Selamat Hari Raya!! Maaf Zahir & Batin... Aku nak embed lagu raya kat blog aku nie... tp tak reti. So korang nyanyi jer la sendiri  yer....! Muakkks!

2 comments:

Bitter Sweet said...

selamat hari raya utk hang n family jugak linda!

Lin Elier said...

Thanks a lot Jue! Enjoy your Raya!