Sunday, January 9, 2011

Affordable Make Up Dinner With Julie Di Bangi

Comel kan Julie? Smlm lepas kelas makeup professional aku di RedGLow, terus pi Bangi make up kan Julie. Hasilnya mcm nie lah... aku rasa banyak aku kena blajar lagi...& few tools aku must invest.
So, here's to Julie... I hope you like the make up, terkurang tersalah minta maaf ya.
Note to myself, nak kena invest beli eyeshadow base & primer.....

Julie In Dinner MakeUp - Purple Glow


Ini one of Julie's FB profile pic
becoz as usual, aku tak ingat
amik 'before' pic...& sum
ppl ask nak see b4 pic...
so ini pon OK kan?


Products Used:

Foundation, Powder - STAGE, Bobbi Brown
Concealer - STAGE
Eyeshadow - Estee Lauder & STAGE
Blusher - Estee Lauder
Lipstick/Gloss - STAGE

12 comments:

Bitter Sweet said...

beb, mu caj berapa sekali makeup? btw aku nk tau bape rm utk sebijik red valvet..mcm nk tmph dkt ko utk bday H bln dpn

Lin Elier said...

Kalo JUE mari rumah aku, aku charge mu muroh jer RM50.
Aku kasi ko free eyebrow shaping service... chewahh...

But, kalo kalau secara formalnyer ... make up rate aku for now :

Dinner RM80(fake eyelashes included)(Within Damansara/PJ)

Murah jer, sbb aku blom ader certificate.. baru blaja kan heheh...

... Red Velvet Cake for birthday H?
Isykk, aku tak pass lagi buat frosting kasi cantik perfect....baru 2 kali buat.
Nnt tak comey, segan ler...

ManjaIxora said...

cute sey.. mmg ada bakat.. invest, jgn x invest..

i pun nak follow gak.. tp kena beli brg sesikit dulu.. klu beli sekali rap, jenuh.. huhuhu

Lin Elier said...

Betol Maz? Thankss!

Ha ah, nak beli, beli time sale or wiv membership discount... kalu tak mmg beribu buleh habis..

Tak upload lagi pic kelas kita....
Nak tunggu yang hands on, baru rock skit... but if u want, i can email gamba u n Najwa (kot nak wat entry)

Bitter Sweet said...
This comment has been removed by the author.
Bitter Sweet said...
This comment has been removed by the author.
Bitter Sweet said...

Ala, bakpe mu x konfiden lak red velvet tu? Klu x bole tmpah..frosting tu blaja la bg comey..huhu

Psst..aku x buat brow shaping, mampuih kena ligan dgn H ;)

Lin Elier said...

Jue,

Brow kasi tweeze kemas skit baru cunnnn... Muka kita, idong ke pipi mmg tak leh ubah (unless surgery).. so paling mudoh nak kasi fresh makeover is shaping the eyebrow la.... Takpa, daya penarik ko pada H is ur brow la tu... sbb tu tak kasi ubah.

Ari aku buat dah 2 kali, aku notice frosting dia tak leh kasaq2, sebab too soft... kalo nak bawak travelling antaq kat orang, nnt dia akan slide. Comot. Kalo makan kat umah terus, tak pa la.

Tu aku masih dok experiment buat dier nyer frosting.. tadi aku test buat ngan cinnamon roll... nampak dah steady. AKu campoq butter... i think kedai dok buat pon, depa campoq butter skit kot, kasi frosting dia steady bila tangkop.

admie said...

bestnye dah ada bisnes make up sendiri...bolehla iklan dlm fb...anyway..gud luck..bila nak buat makan2 lagi kat umah?hehehe...

Lin Elier said...

Ada,

How's life after joining mommyhood?
Cepat buat entry....unless anda tak ader time dahh...

Baru nak start asah skill jer bab make up.... jempot2 ler promote saya kat member... chewahh..

Makan2? Insyallah.... ada rezeki tak ke mana.... Dah lama tak mkn2 ngan member ramai2... semua dok busy....

Fara Wahida Hamdan said...

can i get ur contact??
i nak make up for ratu muslimah function at putrajaya..

Lin Elier said...

Hi fara,
Tq for yr enquiry. My contact is sales.elier@gmail.com

More information n sample work available at my beauty blog:
Linnaturalbeauty.blogspot.com
Or
Facebook.com/mua.lin.elier