Tuesday, January 25, 2011

Perhimpunan Pagi Maid Jln Cecawi

Jeritan pekik mereka di pagi hari bertambah rancak membuatkan sakit telinga serta tekanan darah aku naik...

Chewah...

But seriously...

Bila time pagi, kalo hangpa mai apartment aku boleh tgk perhimpunan agung depa beramai borak on top of their lungs... ketawa mcm org giler....
(bukan aku jeles nak join... tapi sangat2 la mengganggu ketenteraman awam)

Yang jenis tak leh kuar dr rumah turun join akan melaung dr tingkap, sama2 berborak ngan geng depa kat bawah..... aduhhh.... mau tak huru hara mcm parlimen. Bila masok petang... haaaa.... senyap sunyi aman damai..... majikan ader yg dah balik, so tak leh buat perangai melepak kat tangga ramai2.... Masa dulu management apartment allow lori jual ikan sayor masok, lagi ler depa rajin melepak kat abang lori tu....
Elok plak parking kat balcony aku... haaaa... satu taman punya gossip buleh tau (Kalo hangpa rajin pasang telinga la... aku cuma terpaksa dgr, time sidai baju... kalo tak, aku tutup kalpat sliding door tu... bising weih!)

Kalo dulu time aku kerja, aku oblivious...
Now... hari2 aku naik darah..... pasang angan nak jerkah depa ni.... but tak der ler aku buat....

Sesungguhnya, sentiasa berwaspada agar rahsia kluarga anda tidak dijaja oleh maid korang yer....

4 comments:

Bitter Sweet said...

wah, dasyat bila para maid bersidang..time ni la klu ada yg ala² kena buli ngan majikan, sure kawan2 maid duk hasut suh melawan balik or do something..

betoi ckp hang..berwaspadalah

*teringat pd sorang member sy sll sgt marah maid dia even depan anak², mintak simpang la jadi apa2..kut maid dah tak tahan kang lain lak citernya

ManjaIxora said...

huish dasat.. siap bersidang.. ngalahkan kat parlimen.. seb bek i xder maid.. hantar kat nursery jer.. sekarang nih maid pun x bley nak caya sgt.. tp klu anak sorang bolehlah hntr nursery, klu dah ramai, jenuh gak lah.. haish...

Lin Elier said...

Jue...
depa pon manusia...
ada hati & perasaan...
so harapnya if we treat them nice, they'll terbuka hati utk treat our kids elok2... insyallah....
Takot sat gi depa sakit ati, anak2 jd mangsa sia sia....kan?

Maz,
Mmg betol.... kita kena ada wasangka skit....

Anonymous said...

dan jangan pulak terlalu baik..kang jadi macam si inah tu..