Friday, January 7, 2011

Mystery 'Jiran' Rajin tumbuk sambai terungkai.....

Dulu aku nyaris nak cari gadoh ngan jiran atas aku... Dah tekad giler nak pi ngamok...

Kisahnyer deme ni slalu benor bising2 tatkala org tgh enak tidoq... slalunyer aku sabor, but that day anak aku no.2 masih baby... terkejot dek ke'rajinan' hamba Allah yang suka sangat

-alih furniture dia ke sana sini HARI2!
-tumbok sambal penoh gigih di awal pagi n maghrib
-anak2 yang suka main guli kat lantai di waktu mlm
-bertukang buat apa ntah tak habis tak kira masa

Nasib baik ler laki aku ni halang aku, tak bagi aku bertindak bodo pergi amok. Dah 9 tahon kot aku dok bersabor ngan ke'rajinan' neighbour atas aku ni....

Then... baru ler aku tahu kenapa ;

http://mforum.cari.com.my/archiver/?tid-500966.html

Rupanya fenomena biase dapat jiran rajin tumbok sambai n rearrange furniture...

5 comments:

ManjaIxora said...

huih.. dasat gak ada 'jiran' nih.. 9 thn tuh.. seb bek kena halang dgn ur hubby.. klu x, haish.. huhuhu

Bitter Sweet said...

definitely jin!

aku since rumah lama, sampai umah skrg..mmg ada je benda ni..tak tau lah sbb ikut kitaorg atau mmg dah mmg ada..

orang kata, jin ni duduk atas kita..thats why bunyi tu kat atas..

umah aku skrg, tarik perabot tu toksah kira..pastu satu lagi kes, dengar mcm budak berlari tak renti2..tensen tau..bunyi bertukang kul 11-12 gitu..tapi tahan je lah..aduyai

Lin Elier said...

Maz,

Kalo tidak, satu hal plak gusti2 kat situ... Ntah brapa kati punya dosa Lin kat jiran atas asyik nyumpah dia hari2... padahal depa tak bersalah pon.

Jue,
Aku baru tahu HAL ni semalam... aku dok ingat jiran selfish punya prangai.... rupanya bukan aku sorang jer dapat 'jiran' ...
Aku punya terkejot berok baca statement sebijik2 sama ngan experience aku....

Bitter Sweet said...

umah aku skrg ni, aku mcm rasa seriau jugak kadang2..tu pasal aku mcm malas je nak cuti sbb kena duduk sorang2..

masa aku housewife kejap hari tu, ada 1 hari ms lepak2 duk bertenet, aku mcm ternampak kelibat sebelah aku..cinabeng betul..terkujat aku, terus ke ruang tamu, bukak pintu luas2..

umah aku tu mcm redup sket..ala2 terlindung di sebalik pokok la gitu even panas terik..setan ni mmg suke duduk di antara panas & teduh..in between tu mmg tempat depa..

tapi bila mak aku datang, depa pasang surah ruqyah tu, alhamdulillah depa tak rasa apa pun..mungkin depa tumpang lalu je lah kut..harapnya

Lin Elier said...

Hoh, pe kate mu amik cuti, then lepak umah aku, kita masak, kita mkn2...dah boring kita pi shopink kat Curve....hehhehe.

Aish, kelibat2 ni bimbang skit.. kan? Umah aku ni, aku take over from my parents. So dr zaman dudok ngan depa lagi 'jiran' aku ni dok bz bertukang...
Tok sah citer ler, Mak aku ari2 sumpah sranah geram.. dia pon tatau alkisah sebalik bunyi cengini... kami slalu dok pikiaq, awat la dienih tak habis2 bertukang, tak siap2.....

Ayat Quran frame besaq2 kat umah aku ni... but then again, agak nyer tuan umah baru ni liat nak smayang.. so ehemmmmm.....(tundok malu)