Thursday, August 19, 2010

Ceriter Pasai Pregnant No.2

Since I got time now, nak ceriter pasai kisah smlm... all the family couldnt sleep last nite, dr balik from my mom's place, round kol 12mlm... till almost  5 am.
Satu nangis, dua2 nangis... satu parent hangin.. dua2 jadi hantu. All becoz si Adik tak leh tidor kena gigit nyamok. This kid if kena gigit nyamok, bengkak mcm kena gigit tebuan! Bengkak giler... The first time tgk, we all dok pikiaq sakan.. budak ni kena apa? Fracture ke apa. Then only tahu dia ni super sensitif to mosquito bite... dah la bengkak for few days, he will scratch until luka besar. & paling tak tahan he cannot sleep. Ya allah, merengek satu mlm!... which is why me & my MIL very obsessed about mosquito repellent & spray.

Calamine lotion, MoPIKO, antihistamine meds mesti stock up for him.

The I remembered, few days before I went into labour masa pregnant Aqid, I suffered this unexplainable itchiness yg maha terok.. tido pon tak leh. I guess tak tahu camana nak explain, this was indication of Aqid akan mengalami hypersensitive skin jugak agaknyaa.... Masa Fea, tak der plak mende gini happen.... in fact, Sofea has the toughest skin. Senang giler bounce back, if she has rashes. Satu hari dah ilang... no scar.

Apa plak citer korang time pregnant?

6 comments:

Anonymous said...

mung sokmo gi umoh ma tok kabor...bakpe gok?

Bitter Sweet said...

sbb tu org kata, setiap pregnancy lain2 pengalaman kan

aku lum lagi, doa2kan aku dpt merasa soon..huhuhu

admie said...

kami time pregnant ni dah banyak scar la elier...kat bon bon, tepi peha n pelipat kaki...huhuhu..harap2 baby kulit ok macam ayah dia...lepas bersalin boleh hilang semua scar2 tu...buruk weh...:)

Anonymous said...

I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.

Lin Elier said...

Kak, mana sokmo... sekali kala jer.

Jue- betol, both prenancy berlainan cerita.. tapi yg nyata, aku punya morning/all day sickness mmg terok, both masok spital sbb dehydrated.

Ada - itu stretchmark ker? Itu tak leh ilang terus, boleh reduce la... but itu ler cop mohor seumor hidop join club mummyhood. Kome tarok ler cream byk2.

admie said...

ala..ye ke..huhuhu...takleh pakai seksi seksa dah la nanti..hahaha..