Friday, August 13, 2010

Puasa Dulu, Puasa Skarang

Susah skit nak buat post baru la ni, as both toddlers dudok ngan I skang ni. kalut gila I tell you, ngan nak tepon supplier lagi.

Anyways, pagi ni sahor.. terpikir tak sabar tunggu budak2 ni besar, buleh gerak depa sahor skali, layan krenah liat posa, tolong2 mommy buat kueh ker, msk for berbuka ker.... Ini smua kenangan aku sendiri masa kecik, posa with my mom n dad... thrill posa tau, byk event of the year. Coz of the waiting berbuka, once a year buleh tolong mama buat kueh tart crispy favorite our family. Then... tunggu end of the ramadhan, dapat habuan frm Abah coz berjaya posa penoh. Mmg event yg amat ditunggu lah. Belom masok citer raya... but Raya tu few days jer yg meriah, after dat balik asai.... Ramadhan lain skit.... suddenly all the food yg jarang tringin.. tetiba rasa nak mkn. Then of course... kad raya. Mak aihhh.... duduk sebelah meja kat kelas pon kasi kad.... hahhaha. But isn't that a thrill too? Perangai pon, maintain baik jer.... Then, of coz.. baju raya, pi Jln TAR shopping kasot raya... sanggup ikot mama, walhal diri dah rasa lemau giler...

Another activity is membelek mercun n bunga api, countdown bila buleh main...

Now, thrill dia dah tak cam dulu... point of view skarang is ... well. Aku pon tak tahu nak explain, but more on making sure spritual level. & commitment to family... that sort of things. Baju raya all that aku dah tak rasa penting lagi.... and my kids still kecik, tak reti appreciate ... so i think tak yah la baju, kasot, langsir raya la

I think spending quality time ngan my kids, my hubby, my parents, my sis, my in laws & beloved friends lagi penting. bab agama, aku tak reti nak ulas, diri pon masih belajar nak cukop kan semayang 5 waktu.

Itu jer la for now, aku ada appointment nak tidorkan my kids. Later nak masak sambai tumih udang... insyallah.

3 comments:

Bitter Sweet said...

sambal tumis udang? nyum nyum..selamat berbuka

Lin Elier said...

My favorite tuuu....

Anonymous said...

memang best kan dulu? sebut pasal kad pastu macam macam style nak tayang kad raya collection for that year..penuh satu dinding or gantung dgn tali etc..