Thursday, October 21, 2010

My 1st Movie Premier by Nuffnang - ALTITUDE

WOW!! This was my reaction bila nampak email dr Nuffnang kata dapat 2 ticket movie Premier (I entered the contest fe weeks ago)....
Aku jenis jarang menang contest ke, lucky draw ke.... mmg payoh benor nak dapat mende pon. So, bila dapat peluang cam ni mmg excited sangat. Dulu zaman UNI mmg kaki wayang... tgk sorang2 pon x kisah. Tapi la ni, dah 2 org anak... susah skit la... walaupon my two kids mmg jenis boleh layan movie walaupon 3 jam! (AVATAR)....
     OK, so... pi la cek wiv hubby (dia lagi kaki movie) .... anak2 smuanya dah outsource... sorang hantaq umah mak sendiri, sorang antaq umah mentua... Pandai saya kan??
Nak jadi citer, ada dua counter tiket collection... dua2 banner Filem Altitude.... saya pon pi la bratoq yg ramai org... alih2 Cina pompuan tu pon tanya suruh saya ambil majalah dia... Saya yang tak sempat nak bukak mulot tanya ini counter Nuffnang ke, trus la jwq soklan dia dulu.... saya tak reti baca Cina (hubby yg half Chinese pon x reti baca...) ... then hubby kat blakang dah gelakkan aku... SALAH COUNTER ROPANYA!!
Alahaiiii...
Then, dah la dapat tiket panggung free... 2! Dapat pula 2 set ayaq coke n popcorn! Alamak, syioknya!
Masokla panggung..tu.... mcm ramai golongan muda mudi ajer..... terasa tua kejap..... nak borak2 pon, gelap... so I didn't get a chance to make new blogger friends... Next time lah...insyallah.
Korang nak review the movie ker?... Mmm

Citer ni hanya sejam aja... most scene dlm kapai terbang tu aje.... Then, dialogue nya agak lemohhhh, nasib baik ada watak Sal, melawakkan keaadaan... Kalo tak, tension gak nak perabis tengok. But, if u want to see... well... kena tgk wiv n open mind... sebab bila kat last last tu baru tahu kenapa the whole story seakan dicipta oleh minda imaginasi seorang budak yg hyper...
So, like I said kena sabauuu.....

Tapi I mmg nak tergelak ngan gelagat bloggers lain, bila sampai part yg bua kita rasa tension nak tikam pelakon/director citer tu.... termasok la laki aku.

The good part was looking at poster gergasi of upcoming filem baru... contohnya filem the Fockers. I couldnt resist bergambar there...... The ada filem Egyptian Mummy ... I mmg suka cter adventure zaman Mesir.... kalo ada rezki nak pi Cairo....insyallah.

So, akhir kata..... sronok la movie Premier bersama Nuffnang!! Kalo ada fellow blogger member, laaaagi syiok!

5 comments:

Bitter Sweet said...

good job beb! tak lama lagi sure rating blog hang naik..dah glamer jgn lupa aku na..once dah dpt peluang dari nuffnang, insyaallah nnt leh dpt lagi..

Lin Elier said...

Thanks Jue!

Glam apa plak Jue oii... Mula2 dulu aku teruja tgk blog RedMummy dpt duit byk dr blogging.... Hang pon dpt cheque dr Nuffnang.....

Tapi skang ni, aku lebih suka dapat kenalan blogger baru yg cool, dapat pi join event yg interesting dr Nuffnang....

Oih, so bila nak gathering lagi nieh....

ManjaIxora said...

uiks... bestnyer dating berdua..

congrats menang tiket dari en. nuff..
klu i dapat pun i pas my doter rumah mak.. kita satu kapla lah.. hahahaha

Bitter Sweet said...

make new frens lagi best kan ;) mmg dari blogging jugak la aku dpt kawan dari german (tp asal dari SG), dapat dari kelantan..mcm2 lah..rasa cam kenal je diorang padahal tak penah bersua

Lin Elier said...

Maz, nasib baik la parents dudok tak jaoh bebenor.... kalo tak, nak tinggal kat sapa mlm2 buta....

Jue, tu la... sronok gak dpt kwn2 satukapla.... bila hang nak pi German visit dia nii?