Wednesday, December 8, 2010

Aktivity Hilang Bosan With D Kids

Actually aku nak upload post untuk branded handbags for sale tuu.... tapi I need to consult my sis for mre info.... korang tunggu ya..... gaji tu simpan bebaikk, buat shopping...

You know zaman I kecik dulu, ada jer activity best nak buat... bila dok kenang balik la... & when I see my kids dok asyik melangut tgk TV kat umah... kesian bebenor.... mcm no life or adventure langsong.... So, here's some of the stuff we did together bersama untuk menghilangkan kematu bontot yg asyik terbaring dpn TV.



Mula2, bangun pagi... campak budak2 breakfast Mc Donalds & grandparents.... lantak depa main dlm playground jap.... then baru mkn... kita pulak refill kopi Arabica sampai 3 round.... bila pikiaq2... lagi murah dr lepak kat restoren mamak Subaidah tu ... la ni, mkn breakfast kat mamak dah mahai wor!

Mc D breakfast with grandparents


Then.... untuk memberikan experience mandi pagi yg berbeza...

Mandi bot


  kita letak bot getah kat depan rumah and isi bot tu dgn air .... bior depa mandi pueh.... soronok weiii! Kita yg tua ni pon rasa nak joint. .... siriyes!
Then later, mkn nasi pon nak dlm bot tuh... korang pretend la adventure ke mana2 nak berjalan ekspidisi cari alien di rumah nenek.... Imagination babe! Teropong adik, jgn tak teropong yer.....


Makan nasik dlm bot mencari Pirate Pulau Kendi (pedulikan rambot aku yg tak sikat tu)

Buleh juga main2 buble kat luaq rumah.... careful jgn tergolek, kesan buih kat lantai ni agak slippery...
Main buih bersama aunt Jaja


Star Wars (nobody was injured, kids play under adult supervision)
Akhir sekali, kita main star wars sambil tgk rainbow.... jgn bagi depa katok each other plaks.... Conpem mlm karang depa tidoq lena..... boleh la sang parent buat activity lain........ mmmm....

6 comments:

ManjaIxora said...

erk.. u minat mancing ka linda.. hahaha, boleylah guna tips tuh.. hahaha..

huiyoo, kemain ur kids, adventure sungguh.. rasa nak join jer.. huhuhu

Lin Elier said...

Dulu suatu ketika, my parents suka mancing.. kat sungai... kat kolam2 dlm hutan kat Kemaman.... then suatu hari, sang ular sawa besor disangka dahan kayu burok dlm ayer telah men'dup dap' kan hati kami sekeluarga...terus TAK PI mancing dahh! Mancing kat pasar jer.....

Tu laa... bagi depa adventure skit, walaupon hanya depan umah ajer.... kan?

Bitter Sweet said...

ko saje je kan linda..supaya bebudak tu letih malam :D dapat la korang proceed agenda..hahaha~

nice tips anyway..kids nowadays life dpn tv, pc & internet je..

zmn kita dulu, main getah la..teng teng, bucu cerah, saidina n mcm2 la..semua kena main ramai2..so happening..tapi skrg? lonely is the best policy kut..semua main tru virtual je

Lin Elier said...

Jue - mesti la... kena pandai 'curi' masa tau when got kids around .... payoh weii... mcm hide & seek jadinya ... hehehhe!

Ye, betoi tu! AKu setuju sgt & very concern & gejala ni... social skills & interaction makin kurang.... Dat's why hang tgk remaja la n makin kurang ajaq.... aku kluaq mlm2 kat area KL tu rasa mcm tak senang hati....

shaniza said...

Linda & Jue : hihih yeap betul tu kena cari masa yg betul2 sesuai .... now si kecik pun dah pandai main...smlm kena dera dengan abah & abg .. melalak sampai teresak2..adoi ..sonok tgk anak2 ko mandi dalam tu..hihi leh join aar

Lin Elier said...

Haaa... tgk org veteren pon setuju... heheheh! Kan Tengku?

Apesal korang dera dia sampai nanges nehhh.... ciannn dier taww!

Meh ler joint.... at least aku ader geng.... :D