Wednesday, December 1, 2010

Make up is my hobby.... Kini saya terMakeup Pengantin pulak!

Sapa yang kenal aku dr skolah akan tahu aku mmg minat make up.... ada entry aku pernah buat pasai how i use pencil warna LUNA utuk make up masa kecik2....
Nak kata aku pandai tu .. tidak ... but minat punya pasai, tonyoh kaler kat muka sendiri jer la.... UNTIL

my old fren from school called ... mintak tolong andam adik ipaq dia for her wedding day! WOW... konfiden nyer dier terhadap skill aku... Maybe becoz I made her up for her tunang & nikah day...tp aku masih tak konfiden makeup org, tambah lagi for actual weddin, but since she persuaded me... aku pon berani take up d challenge to make up her sis in law plak... i hope i dun screw up ppl happiest day in their life.... demn!




The day came... i tried my best... & lucky me, it turn out alright... Thanks Aisyah Mohd. Hisham for believing in me..... & Congrats to Johanis & Suraya Arip.... too!
So sapa rasa nak affordable make up service, natural or nite out, dinner ... jangan segan silu contact saya. Murah ajo...  mai test dulu pon buley, free...

7 comments:

mazita said...

wahh linda ..aku yakin ko boleh buat..u got the talent naturally since school..pakai apa pun lawa...aku pun skrg ni ada la touch up sikit2..bilamana tgk mother in law aku pun pakai eye shadow and blusher hahaha(kalah aku ma!)lepas ni boleh la bukak BUTIK PENGANTIN ELIER!
I BELIEVE U CAN DO IT...and can make money also!this is the time...cayokk fren..

ManjaIxora said...

uiks.. cantiklah.. ada skill.. boleh bukak kelas andaman camni..

Bitter Sweet said...

wah, dasyat kawan aku..semakin hari semakin mengorak langkah ke hadapan

Lin Elier said...

Ita, thank you! Appreciate the moral boost! Aku masih baru blajor2... Ramai gaks member yg dulu2 tomboi kini terror make up... zaman merubah segalanya... kan? Lagi pon apa salah melawa, esp for hubby kiter.... aku tgk wanita indon, ke mana2 make up full, even semayang.... heran...

Lin Elier said...

MAZ - betoi ka? Thankssss! !

JUE - doin the best thing I like... make up! Best! Doakan aku dapat jadi mcm Kak Sai ke... Nurol Syukor ke

shaniza said...

comeiii la linda... Aisyah nampak lain now..but masih lawa ... suke suke tgk Aisyah & u... sorry x dpt p coz Debab aku x sihat that time.. siyes comel..cayok frennnn

Lin Elier said...

Tu lar TG, kalo ko ada mesti laaagi syiok!! huhuhu!!

Aisyah kata dia baru kurus ... but aku nampak dia sama saja seperti kita zmn skoloh dulu2.... cuma baju dier lening lip lap skit.... ahaks!!