Friday, December 3, 2010

CRABS ! KETAMMMM Steam & Fried .... simple tapi sodap....

My father in law brought back 8kg of crab from Sabah.... it was RM8/kg aje.... borong sakan... udang galoh RM25/kg.... uisyhhh, murohnyer!
So, apa lagi.... tapi nak masak camner? Hubby's uncle steamed & goreng ajer..... so simple I was thinking.... Kali ini aku x masak, laki aku & uncle dia jadi chef of d day.... BUT my God! Sodapnyer! Hangpa layan gamba yer.... sila siapkan tisu lap ayaq lioq....









9 comments:

ManjaIxora said...

ish.. serius terliuq.. adoiii... seksaa..

Lin Elier said...

sabaq cek, sabaq.... dah weekend, JOM PI PASAQ esok pagi, borong ketam!

Bitter Sweet said...

urgghhhhh..mmg kecur liur aku..tensen okeh!!! dan dan kebuluq nih

Chris Anakapai said...

Udang galah tempat aku sini dalam RM16-18/kg...
Hehe... Tapi jarang gak mkn udang galah ni, kena tgk musim pasang surut gak...

CikLilyPutih said...

ketam goreng cam tu je ke? sedap ek.. blom penah try lagi

Lin Elier said...

Jue... apa lagi, pi psr mlm kat umah tuu... mlm ni masak...

Lin Elier said...

Chris, murah tuuuu.....tapi yg penting musti FRESH.... apa lagi, let wok with Chris!

Lin Elier said...
This comment has been removed by the author.
Lin Elier said...

Cik Lily,

Ha ah... depa grg cam tu je....
Saya prefer ada garam kunyit skit la.....